Boomstronk verwijderen kosten

De gemiddelde prijs voor het wegfrezen van één normale stronk in één tuin is tussen de 100,- en 250,- euro inclusief btw. Het wegfrezen van een kleine boomstronk kost vanaf 50,- euro voor een klein stronkje bij het wegfrezen van meerdere stronken in één tuin, ongeveer 250,-  euro voor een grotere stronk en voor een hele grote stronk tot 450,- euro. Dan moet je denken aan een doorsnede van een meter en meer. Maar dat komt niet zo vaak voor.

Zaagtarief

De stronk dient voor het frezen bij de grond te zijn afgezaagd. Indien er meer dan 15cm stam op de stronk zit berekenen wij een tarief van 5 euro per zaagsnede. Meestal zit er bij de grond veel aarde, komt onze kettingzaag in contact met aarde en slijt de zaagketting daardoor extra snel.

Altijd een vaste prijs

Onze prijs is altijd vast en definitief. Inclusief btw. Geen voorrijkosten en andere bijkomende kosten. Dus geen onaangename verassingen achteraf. Geen kleine lettertjes. Helder en transparant. Zo blijft het leuk.

Als we meerdere stronken tegelijk kunnen verwijderen, dan krijgt u korting, want dat scheelt in de vaste kosten, reistijd en machinevervoer.

Na het wegfrezen van een boomstronk blijft er een hoop losgewoelde aarde vermengd met houtsnippers achter.

Bespaartips

Door de stronk zelf “freesklaar” te maken hoeven wij geen extra kosten in rekening te brengen voor extra werkzaamheden. Meestal is dat het weghalen en eventueel terugleggen van bestrating dicht bij de boomstronk.

Zorg ervoor dat de stronk:

  • op een vlakke ondergrond staat, dus niet op een heuvel. Haal de hogere aarde rondom een stronk zoveel mogelijk weg.
  • niet in een border of verhoging staat. Haal de aarde om de stronk weg tot aan het niveau van de rest van de tuin.
  • niet is uitgegraven. Demp een “gracht” om de stronk. Er moet aarde zijn tot aan de stronk. Dan zakken de wielen van onze boomstronkfrees er niet in.
  • vrije ruimte rondom heeft. Er moet ongeveer 50 cm aarde om de hele stronk zijn.
  • is afgezaagd zo dicht mogelijk bij de grond.
  • rondom vrij is van bestrating, grind, stenen, klimop of andere begroeiing, metaal en andere voorwerpen (vooral het verwijderen van zware bestrating en met name het netjes terugplaatsen ervan behoort niet tot onze standaard werkzaamheden.
  • niet tegen een hek of schutting staat. Indien mogelijk het hek of schutting tijdelijk verwijderen.

Indien u dit zelf niet kunt, dan kunnen wij deze werkzaamheden voor u uitvoeren voor een vaste prijs die vooraf (eventueel ter plekke) wordt besproken en afgesproken.