Boomstronk verwijderen kosten

De prijs voor het wegfrezen van een normale stronk tuin is rond de 150,- euro inclusief btw. afhankelijk van de totale freesdiameter.
Bij meerdere stronken is de prijs per stronk natuurlijk lager, en voor grotere stronken is de prijs hoger.

Altijd een vaste prijs

Onze prijs is de totaalprijs voor de klus. Inclusief btw. Geen voorrijkosten en andere bijkomende kosten. Dus geen onaangename verassingen achteraf. Geen kleine lettertjes. Helder en transparant. Zo blijft het leuk.
Als we meerdere stronken tegelijk kunnen verwijderen, dan krijgt u korting, want dat scheelt in de vaste kosten, reistijd en machinevervoer.
Na het wegfrezen van een boomstronk blijft er losgewoelde aarde vermengd met houtsnippers achter. Dit is een uitstekende bodembedekking en na enige tijd een voedzaam compost voor uw tuin.

Bespaartips

Het “freesklaar” maken van de boomstronk kan kosten besparen.
Zoals het weghalen stenen, grind of bestrating dicht bij de boomstronk.

Zorg ervoor dat de stronk:

  • is afgezaagd zo dicht mogelijk bij de grond.
  • rondom vrij is van bestrating, grind, stenen, klimop of andere begroeiing, metaal en andere voorwerpen (vooral het verwijderen van zware bestrating en met name het netjes terugplaatsen ervan behoort niet tot onze standaard werkzaamheden.
  • vrije ruimte rondom heeft. Er moet ongeveer 50 cm aarde om de hele stronk zijn.
  • niet tegen een hek of schutting staat. Indien mogelijk het hek of schutting tijdelijk verwijderen.
  • op een vlakke ondergrond staat, dus niet op een heuvel. Haal de hogere aarde rondom een stronk zoveel mogelijk weg zodat het vlak is om de stronk.
  • niet in een border of verhoging staat. Haal de aarde om de stronk weg tot aan het niveau van de rest van de tuin.
  • niet is uitgegraven. Demp een “gracht” om de stronk. Er moet vlakke aarde zijn tot aan de stronk. Anders zakken de wielen van onze stronkenfrees erin.

Indien u dit zelf niet kunt, dan kunnen wij deze werkzaamheden voor u uitvoeren voor een vaste prijs die vooraf (of ter plekke) wordt besproken en afgesproken.