Boomstronk verwijderen kosten

Boomstronk verwijderen voor en na

De prijs voor het wegfrezen van een boomstronk is meestal tussen de 150,- en 350,- euro inclusief btw. afhankelijk van de grootte van het freesgebied en of er veel dikke wortels zijn.
Bij meerdere stronken is de prijs per stronk natuurlijk lager, en voor grote stronken is de prijs hoger.
Om een goede prijs te kunnen bepalen is het van belang om de boomstronk niet bovenop te meten, maar op de grond. Het gaat om de breedte van het freesgebied.

Altijd een vaste prijs

Onze prijs is de totaalprijs voor de klus. Inclusief btw. Geen voorrijkosten en andere bijkomende kosten. Dus geen onaangename verassingen achteraf. Geen kleine lettertjes. Helder en transparant. Zo blijft het leuk.
Als we meerdere stronken tegelijk kunnen verwijderen, dan krijgt u korting, want dat scheelt in de vaste kosten, reistijd en machinevervoer.
Na het wegfrezen van een boomstronk blijft er losgewoelde aarde vermengd met houtsnippers achter. Dit is een uitstekende bodembedekking en na enige tijd een voedzaam compost voor uw tuin.

Bespaartips

Het “freesklaar” maken van de boomstronk kan extra kosten voorkomen.
Zorg dat de boomstronk vrij is van metaal en stenen, grind of bestrating. Zorg ook dat er geen stroomkabels bij de stronk liggen voor bijvoorbeeld tuinverlichting. Bepaal ook of er geen stroomkabels lopen naar de straat, of naar de schuur waar wij moeten frezen.

Zorg ervoor dat de stronk:

  • is afgezaagd zo dicht mogelijk bij de grond.
  • rondom vrij is van bestrating, grind, stenen, klimop of andere begroeiing, metaal en andere voorwerpen (vooral het verwijderen van zware bestrating en met name het netjes terugplaatsen ervan behoort niet tot onze standaard werkzaamheden.
  • vrije ruimte rondom heeft. Er moet ongeveer 50 cm aarde om de hele stronk zijn.
  • niet tegen een hek of schutting staat. Indien mogelijk het hek of schutting tijdelijk verwijderen.
  • op een vlakke ondergrond staat, dus niet op een heuvel. Haal de hogere aarde rondom een stronk zoveel mogelijk weg zodat het vlak is om de stronk.
  • niet in een border of verhoging staat. Haal de aarde om de stronk weg tot aan het niveau van de rest van de tuin.
  • niet is uitgegraven. Demp een “gracht” om de stronk. Er moet vlakke aarde zijn tot aan de stronk. Anders zakken de wielen van onze stronkenfrees erin.

Indien er extra werkzaamheden door ons moeten worden verricht, dan zullen wij dat vooraf ter plekke met u bespreken en de prijs daarvoor met u vooraf afspreken.