Boomstronk verwijderen is nu één groot feest! Met ons nieuwe RODE STRONKENMONSTER!!!

Boomstronk verwijderen is nu één groot feest! Met ons nieuwe RODE STRONKENMONSTER!!!

De eerste klus voor onze nieuwe boomstronkfrees. Het rode stronkenmonster! Sneller en dieper en gemakkelijker frezen.

Er was een enorme heester gekapt in een achtertuin. De stronk stond er nog ongeveer 60cm boven de grond midden in het gazon. Dus eerst maar even met een grote kettingzaag de stronk laag afgezaagd. Omdat er veel aarde in de stronk zat heb ik mijn zaagketting wel moeten verwisselen. Een zaagketting houdt niet zo van aarde. Daar wordt hij heel snel bot van.

Maar éénmaal laag bij de grond afgezaagd was het wegfrezen één groot feest. Het stronkenmonster freest sneller en dieper (tot 30cm) en is ook smaller, namelijk 68cm. Zo kan ons stronkenmonster door smalle deuren van oude huizen. Dat komt nog wel eens voor, dat we door een huis moeten om bij de achtertuin te kunnen komen.

Dus kom maar op met die stronken! 🙂

Eerst de stronk laag bij de grond afgezaagd.
Dan de stronk van voren wegfrezen en daarna de stronk van achteren wegfrezen.
Hap hap hap hap hap. Ons rode stronkenmonster lust de stronken rauw!
Klaar! Dat ging snel! Daar valt echt niet tegenop te werken met een schep, bijl en zaag.