Giga boomstronk verwijderd

Giga boomstronk verwijderd

Vandaag hebben wij een grote boomstronk verwijderd. Deze boomstronk had ook een paar flinke wortels. Met behulp van onze stronkenfrees worden de stronk en de dikke wortels versnipperd. De snippers worden tijdens het frezen vermengd met de omliggende aarde. Wat rest is een luchtig mengsel van houtsnippers en aarde. Een ideale bodembedekking. Na enige tijd wordt dit mengsel een prima compost.

Het verwijderen van boomstronken kan het best met een boomstronkfreesmachine. Deze machine is speciaal ontwikkeld om boomstronken snel en grondig te versnipperen. De stronkenfrees heeft een ijzeren wiel met hardmetalen beitels dat snel ronddraaid. De beitels versnipperen de stronk laagje voor laagje, tot de gewenste diepte is bereikt.

Boomstronk verwijderen in Tiel
Een giga boomstronk was onmogelijk om met de hand te verwijderen. In deze situaties komen wij. De stronkenfrees versnipperd de boomstronk laagje voor laagje tot de gewenste diepte.
Een ijzeren schijf met hardmetalen beitels draait over de tronk en schraapt er steeds een laagje vanaf.
Een stukje van de stronk is weggefreesd. Je kunt dan mooi de dwarsdoorsnede zien.
En kijk naar de stronken tegen het muurtje op de achtergrond. Die hebben we ook weggefreesd. En dat was een heel precies werkje, zo tegen een muurtje aan werken zonder het muurtje te raken.