Boomstronken frezen want we willen een terras!

Boomstronken frezen want we willen een terras!

Twee boomstronken verwijderd. Want de klant wilde er een mooi terras en overkapping aanleggen en daarvoor stonden de boomstronken in de weg. De avond ervoor had ik een aantal botte beitels vervangen. 4 van de 9 beitels die op het freeswiel zitten. Gelukkig maar, want het waren flinke boomstronken. De klant wilde er een overkapping boven gaan maken en wat eerste een border was met aarde moest nu betegeld worden. De houtsnippers van de weggefreesde boomstronken gaat de klant in de tuin verspreiden. Dat is een ideale bodembedekking. Houtsnippers houden de bodem luchtig, vochtig, voorkomen verdamping van het regenwater waardoor de grond niet uitdroogd en zorgt voor voeding voor de planten. Alleen maar voordelen dus. Toen ik met het stronkenfrezen klaar was heb ik nog wat adviezen gegeven over het snoeien van twee fruitbomen. Dat waren appelbomen die als leiboom waren geplant. Snoei je de appel steeds terug tot een platte leiboom, dan zal er weinig vrucht worden gevormd. Er zaten ook te veel zijtakken en naar boven gaande takken aan. Uitdunnen dus. Een appel heeft licht en lucht nodig. 

Hieronder wat foto’s van de boomstronken die er nu niet meer zijn.

Boomstronk verwijderen in Lelystad
Op de voorgrond boomstronk 1. Op de achtergrond boomstronk 2. Boomstronk 1 is al voor de helft weggefreesd.
Hap hap hap. De stronkenfrees maakt houtsnippers van de stronk. Een ideale bodembedekking voor in de border.
Hier zijn twee van de negen beitels van de stronkenfrees te zien. De negen beitels draaien snel rond en versnipperen de boomstronk.
Boomstronk 2 wordt weggefreesd.
En hup! Alles is weg. Met de sneeuwschuiver de houtsnippers opzij gelegd. Nu nog zand en tegels erover en klaar is kees.