Je bekijkt nu Eik gekapt en stronken frezen

Eik gekapt en stronken frezen

Boom kappen

Een grote eik en 3 boomstronken zijn door ons veilig en zorgvuldig verwijderd. De boom stond op de plek waar een carport gebouwd ging worden. Nieuwe aanplant was niet vereist omdat er al veel bomen dicht bij elkaar staan in deze omgeving. Uitdunning kan dan geen kwaad omdat de naastgelegen bomen dan meer leefruimte krijgen. De grote boomstronken zijn met behulp van een grote tractor stobbenfrees snel en ruim verwijderd.

Eerst worden met de modernste en veiligste klimtechnieken de takken van de boom verwijderd. In dit geval moesten de takken worden afgevangen met speciaal afvangtouw, omdat zeer grote takken boven het woonhuis hingen.

Boom kappen in Apeldoorn hoge eik

Het afvangen van (grote) takken is een zorgvuldig karwei, waar wij niet gehaast te werk mee gaan. Wij nemen geen enkel risico.

Boom kappen in Apeldoorn. Hoge eik

Na het verwijderen van de zijtakken is de top aan de beurt. Ook deze wordt met touwen op een gecontroleerde manier, langzaam maar zeker, naar de grond gebracht. Als de stam kort genoeg is om te laten vallen, dan zagen wij de boom zodanig in dat de boom precies in de gewenste richting valt. Dit kan door de nodige ervaring. Omdat deze boom enigzins schuin naar het woonhuis stond, zijn er tijdens het zagen voortdurend velwiggen in de zaagsnede geslagen, zodat de boom(stam) niet verder schuin kan gaan staan. Zodra de zaagsnedes klaar zijn wordt de boom omgetrokken met een hoog vastgemaakt touw. Dat is alleen nodig als het nodig is in verband met de balans van de boom. Als de balans van een boom richting de gewenste valrichting is, dan is de hulp van een omtrektouw niet nodig. Don’t try this at home! Er is ervaring voor nodig.